Izbornik
Promijeni državu
0 0

Održivi traper za održivi planet

Početna Jeans Expert Održivi traper za održivi planet

Čak 40% odjeće koju čovjek posjeduje u ormaru ne nosi na dnevnoj razini. Nakon naglog pada cijene odjeće, od 1996. količina odjevnih predmeta kupljenih samo u EU-u povećala se za 40 posto po osobi, što je smanjilo životni vijek odjeće. Europljani godišnje troše gotovo 26 kg i bacaju oko 11 kg tekstila. Posljedice brze fashion industrije zadaju velik udarac na okoliš, zbog čega dolazi vrijeme održive mode i mijenjanja kupovnih navika.

U Europi 92 zastupamo brendove koji dugi niz godina razvojem novih tehnologija, uvođenjem održivih materijala i noviteta u proizvodnju smanjuju svoj utjecaj na okoliš i proizvode održivu modu, odupirući se trendu proizvodnje i kupovanja jeftine odjeće. Odjeće koju u konačnici brzo bacamo i zamjenjujemo novom, ne razmišljajući pritom koliku štetu činimo našem planetu.

Naši brendovi stvaraju odjeću i traper koji će izdržati test vremena, a njihov pogled samim time je uvijek usmjeren prema budućnosti. Kao zagovornike održivosti – ambicije naših brendova su sve hrabrije i značajnije za naš okoliš. Suočeni s učinkom industrije odjeće na planet uvijek streme k napretku u procesima proizvodnje odjeće i smanjenju utjecaja na okoliš.

SUOČAVANJE S KLIMATSKIM PROMJENAMA

Ne može se poreći da modna industrija igra ulogu u današnjoj klimatskoj krizi. Ključno je da svi kontinuirano usvajamo nove prakse koje manje opterećuju planet, od smanjenja potrošnje energije, smanjenja emisija i otpada do pametnijeg i odgovornijeg pristupa korištenju i očuvanju vode. Naši brendovi se izravno bave ovim problemima i dijele svoje inovacije s cijelom industrijom.

Foto: Levi's

UPOTREBA MANJE KOLIČINE VODE

Korištenje manjih količina vode, jednog od najbitnijih resursa našeg planeta, jedna je od najvažnijih inovacija u proizvodnji trapera. Levi's je još 2011. predstavio Water<Less tehnologiju, njihovu glavnu inicijativu za maksimiziranje učinkovitosti vode. Samo od 2020. godine su kumulativno uštedjeli gotovo 13 milijardi litara vode. I Salsa jeans koristi Betterwash proces pranja za traperice koji omogućuje korištenje prosječno 58% manje vode. 2019. godine brend Lee je proslavio više od milijarde litara vode ušteđene tijekom procesa završne obrade trapera. Lansirao je svoj poznati Indigood™ Denim, prepoznatljivu kolekciju trapera koja eliminira vodu iz procesa bojenja trapera. Pepe jeans koristi WiserWash tehnologiju koja umjesto 16 litara troši samo jednu čašu vode za proizvodnju jednog para traperica!

 

Foto: Levi's

 

KOJIM TEHNIKAMA U PROIZVODNJI TRAPERA  ŠTEDIMO VODU I ČUVAMO OKOLIŠ?

 • LASER - Učinkovita i održiva, laserska tehnologija ne koristi vodu i pruža savršenu završnu obradu bez promjene autentičnog izgleda traperica.
 • PRANJE OZONOM - Ozonsko pranje koristi električnu energiju i kisik kako bi zamijenilo mnoge kemijske proizvode koji se inače koriste u tradicionalnom procesu pranja. Ova tehnika ne koristi vodu.
 • CRYSTAL CLEAR - Održiva tehnika bojanja bez soli koja smanjuje potrošnju vode i otpad.
 • E-FLOW - Tehnologija E-Flow uključuje prskanje proizvoda, čime se značajno smanjuje upotreba kemikalija, vode i energije.

 

Salsa jeans - obrada traperica ozonomo i laserom, Europa 92

Foto: Salsa jeans - završna obrada traperica ozonom i laserom

 

KORIŠTENJE PRIHVATLJIVIJIH MATERIJALA

Od 2020. godine 83% Levi's pamuka dolazi iz održivijih izvora, uključujući Better cotton (BCI) pamuk, organski pamuk i reciklirani pamuk. I Mustang se, kao i ostali naši brendovi, pridružio Better Cotton incijativi u prosincu 2020. godine, najvećem svjetskom programu održivosti pamuka. Cilj mu je podržati zajednice pamuka uz zaštitu i obnovu okoliša. Better Cotton obučava poljoprivrednike diljem svijeta održivijim poljoprivrednim praksama. To uključuje održavanje kvalitete tla, smanjenje potrošnje vode i upotrebe štetnih kemikalija. Nizozemski brend Scotch & Soda se obvezao da će zamijeniti sav konvencionalni pamuk organskim, recikliranim pamučnim vlaknima iz pretvorbe ili regenerativne poljoprivrede do 2025. godine. Za njihove jakne postoji dodatni kriterij po kojem je glavno punjenje ili glavna podstava također izrađena od 100% odgovornog vlakna. Uzmimo za primjer i Salsa jeans brend koji nastoji koristiti što veću količinu recikliranih sirovina, tako da je 100% najlonskih dodataka u torbicama u kolekciji proljeće/ljeto 22' izrađeno od reciklirane plastike i 100% punjenja zimskih jakni u kolekciji jesen/zima 22/23' od reciklirane plastike (REPREVE).

 

Foto: Wrangler - održiva polja pamuka
Foto: Wrangler - održiva polja pamukaSvi naši brendovi kontinuirano istražuju mogućnosti koje nude alternativna vlakna. Primjer je konoplja koja u usporedbi s pamukom raste brže, koristi manje vode i za sobom ostavlja čišća, toplija tla. Konačan cilj je odgovorno korištenje sirovina, kao i povećanje korištenja održivih materijala:

NEKI OD ODRŽIVIH VLAKANA KOJE NAŠI BRENDOVI KORISTE U PROIZVODNJI:

 • ORGANSKI PAMUK – alternativa konvencionalnom pamuku, uzgojenom iz ne-GMO sjemena i proizvedenom na zemljištu bez pesticida i sintetičkih gnojiva. Potrebno mu je znatno manje vode za rast od konvencionalnog pamuka i uzgaja se uz korištenje plodoreda, što smanjuje pritisak na lokalne izvore vode i promiče zdravlje tla.
 • RECIKLIRANI PAMUK – alternativa konvencionalnom pamuku, nova vlakna se proizvode recikliranjem otpadaka pamučne tkanine iz tekstilne industrije ili neželjenih odjevnih predmeta. Korištenjem recikliranog izvora produljuje se životni vijek početnih vlakana i smanjuje potražnja za novim izvornim vlaknima. 
 • KONOPLJA - prozračna, izdržljiva i ugodna na dodir. Njena vlakna nisu štetna za prirodu i zdravlje, jer tkanina  od konoplje nije toksična već biorazgradiva i može se reciklirati. Za rast ne traži otrovne pesticide i herbicide, što znači da nije štetna za okoliš i još važnije, za naše zdravlje.
 • TENCEL LYOCELL - Nizak utjecaj na okoliš, biorazgradiv, proizveden od obnovljive sirovine drva.
 • TENCEL REFIBRA - Tehnologija koja reciklira ostatke pamuka koji bi inače otišli u otpad, zatim ih miješa s drvenom pulpom kako bi se stvorila nova TENCEL vlakna.
 • TENCEL MODAL - Modalna vlakna marke TENCEL™ alternativa su konvencionalnim modalnim vlaknima. To su meka tekstilna vlakna na bazi drva koja se ekstrahiraju iz prirodno uzgojenog bukovog drva iz održivih izvora korištenjem ekološki odgovornog procesa od celuloze do vlakna.
 • ECOVERO Viskoza - Dolazeći iz certificiranih obnovljivih izvora drva, ovo vlakno osigurava čišću i odgovorniju proizvodnju.
 • REPREVE - Vlakno napravljeno od plastičnih boca. Ovu vrstu poliestera naši brendovi koriste u jaknama na mnogo načina: za punjenje, za podstavu ili čak kao glavnu tkaninu.
 • RECIKLIRANI POLIESTER - Alternativa konvencionalnom poliesteru. Napravljen je recikliranjem postojećih resursa, poput recikliranih plastičnih boca, poliesterskog otpada i odjeće. Reciklirani poliester koristi materijale koji bi inače bili bačeni, smanjujući potrebu za stvaranjem novih netaknutih vlakana. 
 • SORONA - Ova vlakna izvorno potječu iz šećera ekstrahiranog iz usjeva, a zatim se dodaju sastojcima biljnog podrijetla kako bi se stvorio polimer s malim utjecajem na okoliš. Mnoge jakne punjene su ovom vrstom materijala.
 • 3M - 3M Thinsulate Insulation tehnologija koristi se za punjenje kaputa. Vlakna su izrađena od recikliranog sadržaja, uključujući vlakna izrađena od recikliranih plastičnih boca.

Foto: Pepe jeans

 

PROMJENA POTROŠAČKIH NAVIKA

Odjeća, obuća i drugi tekstilni proizvodi doprinose onečišćenju voda, emisijama stakleničkih plinova i gomilanju otpada na odlagalištima. Brza moda, tj. stalna proizvodnja novih odjevnih predmeta po vrlo niskim cijenama, dovela je do velikog povećanja količine odjeće koja se proizvodi i baca. Kako bismo ovo spriječili moramo biti posvećeni stvaranju kvalitetne i održive odjeće. Jer kada kupujemo bolje, možemo nositi dulje što u konačnici znači manje otpada. Levi's je 2021. pokrenuo kampanju „Kupuj bolje, nosi duže“ koja potiče donošenje svjesnijih odluka o kupnji.

Dizajniranje odjeće za cirkularnost znači korištenje reciklirajućih i obnovljivih materijala koji se mogu ponovno izraditi te ograničava korištenje resursa u procesu proizvodnje. Važno je da i kao proizvođači i kao potrošači stremimo k boljim navikama, kupujemo kvalitetnu i ekološki održivu odjeću koja će trajati dulje i koju ćemo nositi dulje. A još jedan važan korak je da svoju odjeću ne bacamo nego ju poklonimo dalje ili recikliramo. I ono što uvijek savjetujemo kod održavanja trapera, a što pomaže i našoj planeti je, perite ga rjeđe, koristite hladno pranje i manje deterdženata, i sušite ga na zraku. Osim što će vaši omiljeni odjevni predmeti trajati dulje, čuvat ćete i naš okoliš.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENERGETSKI UČINKOVITE TVORNICE

U očuvanju okoliša potrebno je biti i energetski učinkovitiji. Modernizacija proizvodnje topline, smanjenje upotrebe prirodnog plina, odabir LED rasvjete i ažuriranje HVAC sustava dokazuju da male promjene mogu imati veliki učinak. Kako bi postigli ugljičnu neutralnost, naši brendovi nastoje postati energetski učinkovitiji korištenjem učinkovitije opreme. Mnogi od njih koriste obnovljive izvore energije. Za primjer, Lee je dosegao oznaku bez otpada za sve distribucijske centre u svojem vlasništvu u Sjevernoj Americi. To znači da će najmanje 95% otpada iz tih postrojenja biti preusmjereno na odlagališta s recikliranjem, kompostiranjem i ponovnom uporabom. I napredak u tehnologiji virtualnog dizajna smanjio je broj generiranih fizičkih prototipova, a samim time i količinu potrošene vode, emisiju ugljika i nepotrebnog otpada.

Foto: Wrangler jeans
Foto: Wrangler jeans

REDIZAJN TRAPERICA

Mnogi brendovi pridružili su se projektu "The Jeans Redesign" Zaklade Ellen MacArthur, koji potiče prelazak na kružno gospodarstvo, odgovornije materijale i metode. Ova inicijativa mijenja pristup dizajnu te tako naši brendovi razvijaju visoko kvalitetnu odjeću smanjenog utjecaja na planet, naše zajednice i ljude koji izrađuju ove proizvode. Kako bi riješila problem utjecaja na okoliš i Europska Unija želi ubrzati prelazak na kružno gospodarstvo. Europska komisija predstavila je u ožujku 2022. novu strategiju za borbu protiv brze mode, poticanje inovacija u sektoru za izradu tekstila koji će biti trajniji, popravljiviji, te će se moći reciklirati.

Cilj naših brendova je stvaranje boljih proizvoda koji zadovoljavaju sve veću potražnju potrošača za visokokvalitetnom odjećom koja dobro izgleda i pristaje te podržava naše vrijednosti društvenog i ekološkog utjecaja.

Komentari (0)

Vaša ocjena

Vaš email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Zatvori

 

Cookies (Kolačići) su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na uređaj (računalo, tablet ili mobilni telefon) dok pretražujete internet uključujući web-mjesta EUROPA92 i koje sadrže niz znakova u koje su postavljene otvorene ili kodirane informacije. Cookiese server šalje na Vaše računalo i ondje ih pohranjuje. Oni prije svega služe za identificiranje računala s kojeg je otvorena neka internetska stranica. Ukoliko se prijavite na neku internetsku stranicu, cookies služe kako bi serveru javili prijavu te provjerili prava za otvaranje određene stranice. Svaki cookie ima svoj rok nakon kojeg više ne vrijedi. Taj rok može biti u dalekoj budućnosti. Zahvaljujući cookiesima može se pratiti put nekog korisnika preko različitih dijelova naše internetske stranice te također putem drugih internetskih stranica. Pomoću cookiesa može se poboljšati komunikacija između našeg servera i Vašeg računala te time ugodnije oblikovati korištenje naše internetske stranice. Cookiesi ne moraju biti samo od vlasnika internetske stranice nego i od treće strane, npr. društvene mreže ili oglašivačke mreže. Putem svog preglednika imate mogućnost da Vam se prikažu cookiesi s Vašeg računala, da izbrišete postojeće cookiese ili da konfiguraciju podesite tako da se ne pohranjuju svi ili da se uopće ne pohranjuju cookiesi. Obratite pozornost na to da neke funkcije (kao npr. prijava) neće funkcionirati ili neće ispravno funkcionirati, ako deaktivirate postavljanje cookiesa.

Pohranjuju se kolačići koji su poveznica sa košaricom, stvari na popisu "usporedi proizvode" ili "lista želja", valuta plaćanja, šifrirani identifikacijski broj u trgovini, šifrirana verzija skupine kupaca, identifikator da li je osoba prijavljena u trgovinu, oznaka koja pokazuje je li predmemorija uključena ili nije, identifikacijski broj sesije, zadnja posjećena kategorija, zadnji pregledani proizvod, poveznica na informacije o košarici i povijesti pregledavanja, podaci o sudjelovanju o anketama, podaci o proizvodima slanim e poštom, odabrani jezik, oznaka da li je kupac odobrio uporabu kolačića, šifrirani popis proizvoda dodanih na listu želja, broj artikala na listi želja.

Google Analytics

Koristimo uslugu web analize tvrtke Google Inc – Google Analytics, koja koristi „kolačiće“ pohranjene na Vašem računalu pomoću koji se omogućuje analiza web stranice preko Vas. Dobivene informacije koristi Google za ocjenu Vašeg korištenja stranice, sastavljanje izvještaja o aktivnostima web stranice i za pribavljanje daljnjih usluga s korištenjem web stranice i interneta.

Google oglasi

Na ovoj stranici koristimo Google Remarketing, Google servis za uključenje prikaza na internetu, te se u tu svrhu prikupljaju anonimne informacije o Vašem ponašanju na internetu, prilikom posjeta naše web stranice. Te informacije pohranjene su u „kolačiće“ na Vašem računalu, te na temelju tih informacija Google spaja oglase na web stranicama na internetu. Detaljne informacije o ovom servisu pročitajte u Google odredbi o zaštiti podataka.

 

 

ŠTO SU OSOBNI PODACI?

Osobni podaci su podaci koji se odnose na Vas pomoću kojih Vas je moguće identificirati izravno (primjerice Vaše ime i prezime) ili neizravno (primjerice putem pseudonima kao što je jedinstveni identifikacijski broj). U osobne podatke se ubrajaju ime i prezime, adresa, dob, e-mail adresa i telefonski broj određene osobe. Osobni podaci mogu uključivati i brojčane identifikatore kao što su IP adresa računala, MAC adresa mobilnog telefona ili cookies (kolačići).

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO IH UPOTREBLJAVAMO?

Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam Vi želite dati ili one osobne podatke koji su neophodni kako bismo Vam pružili i/ili unaprijedili usluge. Podatke prikupljamo i primamo putem naših web stranica, aplikacija, stranica na društvenim mrežama i/ili na druge načine.

Vaše osobne podatke nam Vi dajete izravno (primjerice kad stvarate korisnički račun, kad nam se obraćate, kada unosite Vaše podatke u LOYALTY pristupnicu, kad kupujete putem naših internet stranica/webshopa da bismo mogli izvršiti dostavu kupljenih artikala, ili u našim trgovinama), a ponekad ih mi prikupljamo (primjerice upotrebom kolačića da bismo razumjeli kako upotrebljavate naše web stranice i aplikacije).

Vi nam možete dati svoju e-mail adresu, ime, telefonski broj i druge podatke kako bismo Vam mogli pružiti informacije o našim proizvodima, o mogućnostima sudjelovanja u našim nagradnim igrama ili anketama ili jednostavno ako želite primati informacije o akcijama, popustima i/ili drugim aktivnostima i ponudama EUROPA92.

Isto tako možete postati dio uspješnog EUROPA92 tima i zasnovati karijeru u EUROPA92 prijavom na natječaj za slobodno radno mjesto ili slanjem otvorene molbe i životopisa na našu e-mail adresu posao@europa92.biz Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu poslovanja EUROPA92 kao i za upravljanje, podršku i dobivanje povratnih informacija o pruženoj usluzi te kako bi se spriječili narušavanje sigurnosti, zakona ili uvjeta iz ugovora. Vaše osobne podatke ćemo prije svega koristiti za upravljanje kupnjom i narudžbama, za provođenje nagradnih igra, akcija ili anketa, kod odgovaranja na Vaša pitanja i upite, kod ponude programa vjernosti, slanja promidžbenih sadržaja (ukoliko niste zatražili da vas uklonimo s newsletter liste), za provođenje analiza i prikupljanje statističkih podataka.

PRAVNE OSNOVE ZA PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Ovisno o svrsi prikupljanja i obrade osobnih podataka, pravna osnova za obradu Vaših podataka može biti: Vaša suglasnost (privola), legitimni interes EUROPA92 (poboljšanje naših proizvoda i usluga, sprječavanje prijevare, osiguranje i održavanje alata kojima se koristite primjerice web stranice/aplikacije/uređaji sigurnima za upotrebu), izvršenje ugovora odnosno usluge koju ste tražili (kupnja, informacija) i propisi koji zahtijevaju obradu osobnih podataka.

RAZDOBLJE U KOJEM EUROPA92 ZADRŽAVA VAŠE OSOBNE PODATKE

EUROPA92 čuva Vaše osobne podatke koje ste nam poslali putem ove web stranice u svojim bazama podataka. Vaši osobni podaci će se čuvati od strane EUROPA92 samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje naših ugovornih i zakonskih obveza ili svrhe za koju su podaci prikupljeni temeljem privole ili dok imamo legitimni interes za obradu i pohranjivanje podataka.

EUROPA92 prilikom određivanja razdoblja u kojem zadržava Vaše podatke vodi se sljedećim kriterijima:

 • prilikom kupnje naših proizvoda, Vaše osobne podatke zadržavamo u trajanju ugovornog odnosa te dok ne zatražite brisanje istih (ukoliko brisanje zatražite prije isteka ugovornog odnosa vaši podaci bit će pseudonimizirani)
 • prilikom sudjelovanja u nagradnoj igri/ natječaju ili promotivnoj ponudi, Vaše osobne podatke zadržavamo sukladno pravilima dotičnog nagradnog natječaja/igre ili promotivne ponude.
 • prilikom Vašeg obraćanja i Vaših upita, Vaše osobne podatke zadržavamo u razdoblju potrebnom za obradu upita te dok ne zatražite brisanje istih;
 • prilikom stvaranja korisničkog računa, Vaše osobne podatke (ime i prezime, e-mail adresu, telefonski broj, adresu, grad i državu) zadržavamo dok ne zatražite brisanje računa; Vaši podaci pohranjeni su u našoj bazi za čitavo vrijeme Vašeg trajanja našeg poslovnog odnosa i zakonskih obaveza u okviru našeg web shopa. Nakon isteka ugovornog odnosa i zakonskih obaveza Vaši osobni podaci se anonimiziraju.
 • prilikom prijave na newsletter, Vaše osobne podatke (ime i prezime koje nisu obavezni za unos i e-mail adresu), zadržavamo sve dok ne izvršite odjavu, otkažete pretplatu ili ne zatražite brisanje pretplate;
 • prilikom pohranjivanja cookies (kolačića) na Vaše računalo, Vaše osobne podatke zadržavamo dok služe svrsi

EUROPA92 može zadržati Vaše osobne podatke nakon što prestanete koristiti usluge EUROPA92 ili prestanete s korištenjem ove web stranice u svrhu ispunjavanja svojih zakonskih obveza ili upravljanja svojim pravima (pred sudovima ili drugim nadležnim tijelima) ili prikupljanja statističkih podataka i vođenja evidencije. U takvim ćemo slučajevima ograničiti obradu podataka odnosno Vaši će se podaci koristiti samo u skladu sa zakonskim obvezama i/ili radi ispunjavanja prava u postupcima pred nadležnim tijelima. Kada nam Vaši osobni podaci više nisu potrebni niti u jednu od navedenih svrha, Vaši osobni podaci će biti izbrisani iz svih sustava u okviru EUROPA92. Skrećemo Vam pažnju da imate pravo zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku.

JESU LI VAŠI OSOBNI PODACI SIGURNI?

 

EUROPA92 štiti Vaše osobne podatke i poduzima mjere kako bi osigurao njihovu zaštitu.

EUROPA92 podatke koje prikuplja i obrađuje štiti od neovlaštenog pristupa trećih osoba.

POVEZNICE NA WEB STRANICE TREĆIH OSOBA

Web stranica EUROPA92 može sadržavati linkove na druge web stranice. EUROPA92 ne snosi odgovornost za sadržaj, točnost ili funkciju tih stranica. Linkovi su dani u dobroj vjeri i EUROPA92 se ne smatra odgovornim za bilo kakve kasnije promjene na drugim web stranicama za koje je dao link. Preporučujemo Vam da budete oprezni i da pažljivo pročitate pravila privatnosti na ostalim web strancima koje posjećujete. Neke od naših web stranica pružaju Vam mogućnost da putem e-maila pošaljete adresu web stranice drugoj osobi. Navedena funkcija podrazumijeva da ćemo možda prikupiti Vašu e-mail adresu i/ili e-mail adrese onih kojima ste poslali web stranicu. E-mail adrese prikupljene na ovaj način se ne koriste u druge svrhe osim za ispunjenje Vašeg zahtjeva. Ove e-mail adrese se ne čuvaju i brišu se odmah nakon ispunjenja zahtjeva.

PRIJAVE PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

EUROPA92 Vam pruža mogućnost prijave putem društvenih mreža. Ako se prijavite putem društvenih mreža, Vaše podatke dijelite s nama ovisno o postavkama platforme određene društvene mreže. Nemojte zaboraviti da je sav sadržaj koji objavite na platformama društvenih mreža dostupan javnosti te stoga budite oprezni prilikom dijeljenja određenih osobnih podataka kao što su financijske informacije ili detalji adrese, te Vam savjetujemo da pročitate pravila privatnosti da biste razumjeli koje osobne podatke dijelite i upotrebljavate na društvenim mrežama.

 

KAKO MOŽETE VIDJETI, PROVJERITI, IZMIJENITI ILI OBRISATI OSOBNE PODATKE KOJE STE NAM POSLALI?

Imate pravo obratiti nam se kako bi Vam pružili sve informacije o obradi osobnih podataka koji se na Vas odnose. Također, brisanje, ispravak, izmjenu podataka te ostvarenje drugih prava možete zatražiti slanjem e-maila na: gdpr@europa92.biz ili europa@europa92.biz .

KAKVA JE NAŠA POLITIKA O PRIKUPLJANJU PODATAKA KOJE DOBIJEMO OD MALOLJETNIH OSOBA KOJE KORISTE NAŠE WEB STRANICE?

Izuzetno nam je važno zaštititi privatnost maloljetnih osoba (djece) u svijetu elektroničkih komunikacija, kao i poticanje roditelja i skrbnika da sudjeluju u praćenju elektroničkih aktivnosti maloljetnih osoba.

Obrada osobnih podataka zakonita je ako osoba ima najmanje 16 godina i/ili uz privolu roditelja i/ili skrbnika. Molimo roditelje da osobitu pažnju posvete elektroničkim aktivnostima svoje djece i upozore djecu da ne daju informacije za osobnu identifikaciju elektroničkim putem bez njihove dozvole. U bilo kojem trenutku roditelji i/ili skrbnici mogu vidjeti, provjeriti, izmijeniti ili obrisati osobne podatke svog djeteta.

Odaberite državu iz koje kupujete